Snöoväder & ridtur.

Idag var det ett riktigt otrevligt väder, med blötsnö och kyliga vindar ifrån de flesta håll. Eftersom att jag red ensam idag så blev det inte så långt, och eftersom att snö täckte upp vägen hade jag svårt att se vad det var för underlag. Så det blev lite skritt och trav. Men annars var det en trevlig dag där hästarna var trevliga och goa (:
Imorgon får man hoppas på lite bättre väder, imorgon ska jag även ta och leta nytt "Film-redigerar" program.
Ha det bra allesammans.

Mysig dag i stallet!

Idag var det en mysig dag i stallet där vi hade en långskritt tur, allting har gått superbra! Bortsett ifrån en som tutade på oss när vi red över bron, så det blev lite kort kaos, men det gick bra. Hästarna skötte sig galant! Sedan skulle vi uppfostringsträna fölet lite gran med lite grejs i stallet. [mera kommer]


Ny hemsida (:

Jag har nu skapat en ny hemsida där jag kommer att ha många av mina bilder och liknande. Besök gärna (: Ska snart ut och fota, kommer snart tillbaka med flera bilder att visa och ladda upp! (:
www.hestfoto.weebly.com

Fototips || En bra start.

Nikon D3100 är från början designad för nybörjare och är en bra lösning inom familjfotografering eller liknande. För att vara ärlig, så är jag inte så bra på sådant som IOS eller slutartider. Men man kan ju alltid börja någonstans. Jag började med småfotografering som exempelvis bildre på blommor, blad eller enkla porträtt.
Man får tänka kreativ och utmana sig själv lite genom att göra det som känns bra, testa och lär känna kameran. Jag visar lite exempelbilder som jag tagit med mitt 18-55mm objektiv, Nikon D3100. 

Nedan: Se till att hitta en bra vinkel som funkar bra med motivet (: Vid bra ljus utomhus brukar autoinställningarna finka bra.
Nedan: När du hittat ett motiv kan du testa på att vinkla kameran för att få häftiga vinklar m.m Gör detta med egen känsla. Vid liknande ljus inomhus behöver du oftast inte ändra slutartid eller IOS.
Nedan: Om du fotar utomhus, testa få fina motljus, utan att solen blädar genom lensen. Sedan kan du försöka ta med lite av bakgrunden (kreativitet) för att få med mer änn bara motivet, vilket gör det mer "öppet".
Hoppas tipsen hjälpte er något, ska själv försöka träna mer och läsa på mer om IOS och slutartider vid olika ljus och tillfällen! Ha tålamod ;D Nästa gång: Porträtt utomhus.
Kramar på er alla och kommentera gärna!
Behöver förresten hjälp, hur flyttar man en del inlägg till kategori sidan?

Lugn dag med god mat.

Nu är det bara en dag kvar till sportlovet, då är det dags att rida under de sista mysiga vinterdagarna, våren kommer ju när som helst. Hoppas däremot att halkan försvinner snart, så man slipper oroa sig (: 
Under sportlovet ska jag även åka skidor och försöka ta mycket kort så att jag kan uppdatera ofta och mer aktivt. Skriv gära en kommentar om hur och vad jag ska skriva mer eller mindre om, eller om jag ska ladda upp flera bilder. Uppskattar all sorts kritik, sålänge den håller sig inom vissa gärner såklart (:
Ha det bra nu!



Seg dator och mycket plugg (:

Jadu, datorn är lite seg, så det blir lite segt att vara inne på datorn. Har ialla fall hunnit klar med alla läxor och prov för veckan, för har suttit med läxor i ca. 2 timmar snart. Så nu får dem allt bli nöjda (:
Ursäkta till er besvikna läsare, då jag varit oaktiv med att ladda upp bilder och inlägg. Jag har inte så mycket kort på datorn som jag kan visa, ska försöka ta fler bilder till sommaren. ;/ Har inte heller kommit på något pris till fotograferingarna jag kan göra hos er, så änn sålänge är dem gratis (: Bara att höra av er, skulle vara grymt spännande!
Ha det bra, kramar!

Godnatt || Foto & tips.

Nu är det dags att lägga sig, alla läxorna är klara och så nu kan man slå sig ned framför TV-rutan. Vill gärna ha lite tips och trix om hur och vad jag ska skriva i mina inlägg, vill gärna ha flera läsare! Ska också börja med en så kallad "Helgspecial", där jag visar lite fototips och trixs. Ska läsa på lite först! 
Ha det bra, sov gott (:

Lång dag med mycket plugg (:

Idag har det varit en lång dag med ganska mycket plugg. 4 st prov denna vecka + 2 inlämning och ett läxförhör med verb i franska (: 
Hänger med rätt bra, men ibland känner man lite press. Sitter just nu och lyssnar på musik samtidigt som jag gör klart min tyskaläxa och pluggar till provet imorgon, vilket tror jag kommer gå rätt bra. 
Idag har varit en ganska knasig dag, först var jag tvungen att byta lås två gånger, eftersom att folk hadde tagit sig in i mitt skåp flera gånger. Som tur saknades ingenting förrutom pennor! Jag tycker egentligen inte att folk ska hålla på att ens försöka sparka upp lås eller klura ut sifferkombinationer, på andras lås.  :<
På eftermiddagen hade vi en riktigt skojig musiklektion med synt-spelande och flumiga kommentarer. Trots att jag missade lunchen under dagen så var jag riktigt pigg, inte speciellt hungrig!
Kramar från mig!

Bloggen är under renovering.

Bloggen är, som du kanske märkt, under renovering. Jag håller på att byta design och kodning. Så ha lite tålamod (:
Kramar på er!

Mysig vinterdag i stallet.

Idag var det en mysig vinterdag i stallet då vi tog en skrittur vidare till ett annat stall. Det var lärorikt och helt underbart magiskt vitt överallt. <3

Börja sälja bilder (:

För att få in en liten inkomst och kunna utöva mitt fotointresse mer så har jag bestämt mig för att försöka sälja lite bilder. Jag kan exempelvis ta kort på dig, din häst eller lite annat. Jag visar lite bildexempel på olika foton jag tar, så ska jag sedan försöka fundera ut bra och billiga priser. Jag älskar att fotografera men är inte utbildad, så jag kommer testa mig fram. Jag fotar endast på helgerna, undantag vid lov. Se tidigare bilder jag tagit genom att bläddra nedåt till tidigare inlägg och bilder (:
Kramar, Louise. Vid intresse eller kontakt kan du kommentera detta inlägg eller kontakta mig direkt på stallintention@live.se !

Nedan: Häst, porträtt.

Nedan: Människa, Porträtt.

Nedan: Häst i hage.

Nedan: Djur, porträtt.
Katt.
Nedan: Djur, helbild.



PS. Jag kan även göra exempelvis filmer för dig och din häst eller ditt djur. Detta är dp gratis, om du står för bilder och videoklipp (: Återkommer med vidare priser.

http://www.youtube.com/watch?v=3zKpbPha2SM&feature=plcp&context=C3c36a55UDOEgsToPDskLxh4IeYBCgAmLWz7-eUvPB




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
www.pokercasinobonus.se